Dit recept is van Delia Smith.
1 kilo uien, gepeld, door de helft en dan in plakjes.
een lekker stukje boter
een lepel kristalsuiker
2 tenen knoflook, geperst(ik doe dat nooit, want ze verbranden zo snel)
1.2 liter runderbouillon, of 2 potten runderfond aangevuld met water en bouillonblokjes, of zelf getrokken bouillon.
275 ml droge witte wijn (klein flesje van de Appie)
zout en vers gemalen zwarte peper
Zet een pan met dikke bodem op het vuur en laat heet worden, doe de boter er in en direct daarna de uien en de suiker
Laat een kwartier flink bakken, let op dat het niet verbrand. Dan het vuur lager zetten en de uien een halfuur laten bakken zonder deksel.
Dan de bouillon en de wijn erbij, proef op zout of gebruik een bouillonblokje.

Deksel schuin op de pan en een uur laten koken.
Eventueel een scheutje cognac er in, en serveer met brood of tosti's.
Wat over is kun je invriezen in van die plastic soepkommen..
Geen opmerkingen:
Een reactie posten