donderdag 19 december 2013

sellerysalade

Laatst had ik enorme trek in sellerysalade en kocht een bakje van Johma. Het smaakte niet naar selderijknol en was verder mat en vlak van smaak. Zo wordt een heleboel kant-en-klaar eten gemaakt, zodat iedereen het lust. Ik had een halve knol over en besloot deze maar te raspen en er salade van te maken. Wat smaakte dat lekker!

Schil de selderij knol en was hem af met koud water. Houd een doorgesneden citroen bij de hand, selderijknol verkleurt enorm snel. Rasp op een mandoline of een driekoekige rasp de knol en druppel er meteen citroensap overheen.Roer een half potje crème fraiche en evenveel mayonaise door elkaar, voeg peper en zout naar smaak toe-ik deed er ook wat suiker door- en schep door de selderij.De salade heeft de neiging om nat te worden als het lang staat, dus roer even door voor je gaat eten. Heerlijk met een plakje ham of fricandeau op een bruine boterham.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten