zaterdag 11 oktober 2014

Karbonades met spinaziejus en zwarteoogjes bonen

ingrediënten voor 2 personen:

1 zak gewassen spinazie
2 sjalotjes
6 tastytom oid tomaten
150 gram droge zwarteoogjes bonen
2 dl rode wijn
2 lekkere karbonades
bakproduct
peper en zout
roomboter
beetje mango pulp azijn van Oil en Vinegar
http://nl.oilvinegar.com






Week 24 uur van te voren de boontjes in ruim water met 10 gram zout per liter.
De velletjes worden dan sneller zacht tijdens het koken volgens Harold Macgee
http://en.wikipedia.org/wiki/Harold_McGee
Spoel ze de volgende dag goed af en kook ze in ruim kokend water héél zachtjes gaar in 40 minuten.
Bak ondertussen de karbonades liefst in een gietijzeren koekenpan lekker bruin. Haal uit de pan. Laat de spinazie slinken met wat water en kook gaar in 5 minuten.
Laat uitlekken.
Snijd de tomaatjes in 4en en de sjalotjes in halve ringetjes.
Warm de pan weer op en bak tomaten en sjalotjes, voeg de wijn toe als de velletjes rimpelen.
Voeg daarna de karbonades toe en laat 10 minuten pruttelen, voeg wat water toe als het droog dreigt te koken.
Warm de bonen op en voeg zout toe. Na het afgieten een klont boter en wat azijn doorroeren.
Doe de spinazie bij het vlees en warm even mee.
Verdeel over twee borden en serveer de jus over het vlees.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten