maandag 16 november 2015

Thaise biefstuk met veel groente

Een lichte gezonde maaltijd
Serveer met rijst of dunne noedels.
In het gerecht gebruik ik zwartebonensaus dat smaakt heel umami. Je koopt t bij de toko of chinese super. Vervang eventueel door sojasaus

Voor 2 personen
2 stukjes biefstuk in plakjes
1 rode peper met of zonder pitjes gesnipperd
1 limoen de schil geraspt
Stukje verse gember geraspt
Haricots verts 250 gr wassen 8 minuten voorkoken koud spoelen
Wat bosuitjes in ringetjes
1 mini komkommer in halve plakjes
Flinke hand taugé goed gewassen
2 eetlepels olie rijstolie of olijfolie
1 eetlepel sesamolie
1 1/2 eetlepel vissaus en wat zwarte bonensaus of sojasaus                                       Olie om te bakken

De biefstuk laat je een halfuurtje marineren in sesam- en olijfolie, limoen- en gemberrasp, bosuitjes, peper en zwartebonensaus of sojasaus.

Kook rijst of noedels en houd warm. Noedels kun je opwarmen door er kokend water over te gieten.
Maak de wok loeiheet  en gooi de biefstuk met marinade in de wok. Pers de limoen er boven uit.Even bakken en dan de groentes toevoegen. Op t laatst de taugĂ© toevoegen en alles goed doorwarmen.
Gezond bezig!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten