vrijdag 23 augustus 2013

Siciliaanse caponata



Een heerlijk zomers groentegerecht, dat warm, lauw én koud lekker smaakt.Wij aten het met Turks brood en gebakken rode poontjes.(een lekkere, maar lelijke vis...)





2 aubergines in blokjes
1/2 struik bleekselderij, de harde draden van de stengels afhalen en in boogjes snijden
olijfolie of kokosolie* of raapzaadolie om in te bakken
2 uien in halve ringen
1 blik tomatenblokjes(euroshopper)
1 potje zeer goede ontpitte groene olijven, ajb niet die van de appie nemen, die zijn vies
4 eetlepels rodewijnazijn
2 el suiker
2 el pijnboompitten,geroosterd (ze zijn wel heél duur!)
2 el rozijnen, facultatief
2 el kappertjes(euroshopper)
1 bosje basilicum, in reepjes
1 runderbouillonblokje 

*Ik ben helemaal into de kokosolie, het ruikt niet, het schijnt gezond te zijn, het kan heel heet worden en je kunt er van alles mee: op brood, op je huid, in gebak, frituren etc 

Bak de uien zachtjes bruin met de suiker en wat zout, voeg dan de bleekselderij en aubergine toe.Bak even mee.Dan alle ingrediënten behalve de pijnboompitjes, basilicum en kappertjes toevoegen en 30 minuten laten pruttelen. Voeg op het laatst de rest toe en proef op zout en peper.
Serveer met de poontjes, die 5 minuten per kant gebakken moeten worden, schijfjes citroen en het Turkse brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten