zaterdag 27 juli 2013

venkelsoep






Venkelsoep is echt heerlijk, ook als het buiten 33 graden is.Het is simpel om te maken en als je het in porties invriest, heb je altijd een lekker bakje soep bij de hand.Het recept is van Joep Habets.

2 grote venkelknollen met fris groen eraan
4 sjalotjes
2 tenen knoflook
1 liter groentebouillon (van blokjes) of fond
2 stuks steranijs
2 eetlepels bakolie, bv koolzaad of arachide
1 pakje kookroom, of verse slagroom
als garnering:(als je dat lekker vindt)
75 gr gorgonzola
klein handje pecannoten

Snijd het groen van de venkel en houd apart, snipper de sjalot en de knoflook. Snijd de venkel in grove stukken.
Zet een flinke pan op het vuur en fruit op laag vuur de sjalot en de knoflook glazig. Voeg de stukken venkel, bouillon en steranijs toe. Laat 40 minuten koken.
Vis de anijs uit de soep en pureer met een staafmixer. Gooi het daarna door een zeef, anders is het te dradig. Roer de room erdoor en proef op zout en peper.
Eet alles meteen op, of vries het in porties in met het achtergehouden groen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten