vrijdag 12 juli 2013

witte bonenschotel voor Jelle




Afbeeldingsresultaat voor witte bonen


Eigenlijk heet dit gerecht: Servische bonenschotel, maar kom daar nu maar eens mee aan..
Ik maakte het voor het eerst in de jaren 80, het komt uit een kookrubriek uit de Libelle, van Wilma van Hoeven www.wilmaculinair.nl/‎
Ik maakte het vele, vele malen, omdat het lekker is, gezond en snel klaar.
Een broodje erbij en je hebt een complete maaltijd.


1 groot blik of grote pot witte bonen zonder saus, afgespoeld in een zeef of vergiet
1 salamiworst, plakken in kwarten
1 stukje spek in blokjes gesneden
1 zak gemengde groenten, bijvoorbeeld soepgroente
1 pakje gepasseerde tomaten, van de euroshopper is zeer lekker
of 1 blik gepelde tomaten
1 vingergreep marjolein of oregano
1 vingergreep paprikapoeder
1 potje crème fraîche
stokbrood of broodjes voor erbij

giet wat olijolie in een braadpan of hapjespan en bak de spekblokjes en salamiblokjes bruin.
Werp de groente in de pan, laat even meebakken.
Doe zoveel tomatenpassata als je lekker vindt in de pan, een blikje puree kan ook, maar dan moet je wat extra vocht toevoegen
De kruiden en paprikapoeder erbij en dan even pruttelen met de deksel er op.
Op het laatst de witte bonen meewarmen, de crème fraîche erdoor, peper en klaar!






 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten