dinsdag 23 juli 2013

Grieks/Hollandse salade met haring

Ik had uit het receptenblad van de Plus een recept gehaald van Griekse aardappelsalade, een heerlijke salade voor de zomer. Maar ik wilde er geen vlees of kip bij eten. Dus op naar de viswinkel en 4 heerlijke haringen gekocht.Het water loopt me in de mond nu ik dit typ..Gisterenavond in de tuin opgegeten, wat smaakte dat lekker in die hitte!

voor 2 personen

1 pot Griekse yoghurt, van die dikke
1 citroen, de geraspte schil
600 gram kleine Nicola aardappels, schoongeboend, doormidden en 12 minuten gekookt
1/2 komkommer zonder pitjes(doormidden snijden en met een lepel de pitjes er uit schrapen)
2 (gele) tomaten in stukjes zonder de pitjes
1/2 bakje dragon, gewassen en fijn gesneden(niet de steeltjes)
100 gram fetakaas, voor deze salade kun je ook de minder sterk smakende Arla nemen
olijfolie
1 flinke teen knoflook geperst
peper en zout
4 haringen in stukjes gesneden

meng in een grote kom flink wat yoghurt met dille, citroenrasp, knoflook, olijfolie, peper en zout. Proef even.
Meng de stukjes komkommer, tomaat en kaas erdoor.
Kook de aardappels en laat afkoelen tot lauw
meng de aardappels door de salade en als allerlaatste voorzichtig de haring.
eventueel stukje ciabatta erbij, glaasje ouzo...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten