zaterdag 13 juli 2013

zuinigheid met vlijt....


   
    
   verse kruiden bewaren
                                                           restjes rijst invriezen
co-starring:meneer Citroen

 Er wordt de laatste tijd veel gesproken over zinloos geweld tegen etensrestjes: zonder mededogen wordt heerlijk voedsel zó hup de vuilnisbak ingekieperd.
Enkele tips om stille tochten tegen te gaan:

1.verse bakjes kruiden zijn binnen 1 dag verwelkt in je koelkast, waarom weet niemand.Wikkel ze, zodra je ermee thuis komt in droog keukenpapier en houd dat onder de kraan.Weer terug in het bakje, dekseltje er los op en in de groentela. Gegarandeerd een week fris!

2.Ai, alweer teveel rijst gekookt! In een diepvrieszakje, liefst doorschijnend anders weet je niet meer wat er in zit en in de vriezer. Altijd handig voor het vullen van paprika's, onverwachte gasten etc

3. Knoflook bewaren, een drama. het gaat schimmelen, stinken, uitlopen of het verdroogt totaal.Want een bol maak je niet zo gauw op. Koop trouwens nooit van die netjes met 3 bollen, gegarandeerd gooi je er 2 weg. Heb je een paar teentjes gebruikt, pak dan de rest in alufolie, eventueel een zakje eromheen(dat kán schimmel in de hand werken) en in de groentela.Ruikt ook niet

4. Van bossen peen, bloemkolen en bietjes altijd het groen er meteen afsnijden en de groente in een afgesloten zakje in de groentela bewaren. Van kool de lelijke bladen er af halen en in een zakje bewaren in de groentela.

5.Uien: er is maar één oplossing: koop nooit teveel uien tegelijk. öf ze drogen uit, óf ze gaan schimmelen, uitlopen of versnotteren in je koelkast.Dus geen netjes bij de Appie.Ze verkopen btw ook netjes met 2 uien, die zijn echt goed!

6.Ik ben bezig met een pasta-invries experiment, ben benieuwd hoe zich dat heeft gehouden.Bericht volgt
 De pasta heeft zich fantastisch gehouden in de vriezer,ik heb het laten ontdooien en vandaag hebben we het gegeten. Het was niet papperig geworden.(het was fusilli van de Euroshopper)

.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten