maandag 16 september 2013

geitenkaastaartje met tijm en tomaat

Dit recept is van Delia Smith, ik maak het al jaren en diverse familieleden ook. Je kunt het warm of koud eten, als lunch of snack.
1 pakje Koopmans roomboterbladerdeeg
2 pakjes of 300 gram zachte geitenkaas (Bettina blanc)
4 eetlepels verse, fijngehakte tijm
2 tenen knoflook uit de knijper
750 gram rijpe Roma tomaten
olijfolie
zout en zwarte peper uit de molen

Verwarm de oven voor op 190 gr, ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Beleg een groot plat bakblik met bakpapier. Als je het bakblik insmeert met olie blijft het papier netjes liggen.Leg het bladerdeeg er op en prak met een vork de randjes aan elkaar.Prik overal gaatjes in met diezelfde vork.
Meng de kaas met de tijm, knoflook en een beetje olijfolie. Dit gaat niet echt lekker, je kunt daarna het beste je handen gebruiken om de kaas op het deeg te leggen.

Snijd de tomaten in dunne plakjes en leg ze dakpansgewijs op het deeg. Begin de volgende rij aan de andere kant. Bestrooi met nog wat tijm, een beetje zout en veel peper en bedruppel met olijfolie. Zet in de oven. Controleer regelmatig of de onderkant niet te donker wordt, dit smaakt zeer bitter. Na 55 minuten is het geheel gaar. Je kunt ook na 45 minuten de oven uitdoen en de taart op een zeer lage stand onder de grill zetten tot de tomaten iets droog zijn en de korst bruin.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten