maandag 23 september 2013

wat te doen met een pompoen?

 Ik kocht op de markt 2 pompoenen, een oranje en deze flessehals pompoen. Ze zien er altijd zo lekker en aantrekkelijk uit.Maar ja, wat doe je er mee? In de soep kan heel goed, maar ook geroosterde pompoen als snack of bijgerecht smaakt heerlijk.
Je hoeft de schil er niet af te halen (heb ik al uitgeprobeerd) maar was hem wel heel goed.Leg plat neer en snijd doormidden.Ik heb een halve gebruikt en de rest gaat in de soep. Het is vrij machtig eten.
 Snijd de pompoen in repen en haal de pitjes er uit.Smeer ze in met olijfolie, peper, zout en wat kruiden. Ik nam venkelzaad, paprikapoeder en chilipeper uit de molen. Kerrie combineert ook heel goed met pompoen. Het nadeel van deze kruiden is, dat ze een beetje verbranden door de hoge temperatuur waarop de pompoen wordt geroosterd.Vind je dat niet lekker, dan gebruik je alleen peper en zout.Zet de oven op 200 graden, of gebruik de grill op een hoge stand.
Deze pompoen was na 25 minuten al goed, maar afhankelijk van de oven duurt het langer. Keer regelmatig en voel af en toe of de schil al zacht is.
Wij aten ze als bijgerecht bij gefrituurde kippenvleugels en zelfgemaakte appelmoes van de eerste goudreinetten.Appelmoes in de magnetron gaat trouwens heel goed, weinig afwas en heerlijke smaak.Recept volgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten