maandag 20 juli 2015

Kalfsragout



Zo rond de kerst krijg ik van mijn fijne buurman altijd een groot stuk kalfsvlees. Rollade, stoofvlees, entrecote, allemaal even lekker en van uitstekende kwaliteit.
Het stoofvlees leende zich uitstekend voor het maken van een lekkere ragout.

500gr kalfsvlees(stoof)
1 wortel
1 sjalot
1 stengel bleekselderij
klont (boeren) boter
greepje foelie
greepje gedroogde tijm
scheut sherry (medium)
scheut bouillon van blokje
bosje krulpeterselie
bekertje crème fraiche
2 eierdooiers
lepel grove mosterd
peper en zout

Bak het vlees (altijd op kamertemperatuur laten komen) in de boter en neem uit de pan.
Bak de kleingesneden groente in het vet .
Doe het vlees terug in de pan en voeg sherry, bouillon en wat water toe tot het vlees bijna onder staat.
Voeg de kruiden toe en laat het geheel op een zeer laag pitje stoven tot het vlees gaar is.
Neem het vlees uit de pan en snijd in kleine blokjes
Snijd de peterselie fijn.
Meng de dooiers met mosterd en crème fraiche en voeg toe aan het vocht in de pan, goed roeren en zachtjes aan de kook brengen. Vlees weer in de pan, proef op zout en voeg eventueel wat bindmiddel toe.
Serveer met rijst en broccoli.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten