woensdag 29 juli 2015

salade met limabonen(grote witte bonen)

Deze bonen zijn heel lekker met allerlei ingrediƫnten te combineren, kies voor pittig, want ze zijn een beetje melig van smaak. Maar wel gezond! Houd er rekening mee, dat de bonen een nachtje moeten weken.

Zet per persoon 100/150 gram bonen in een flinke laag water met een grote schep zout te weken op een koele plaats(tuin, balkon)
Spoel ze de volgende morgen goed af en zet met een flinke laag water zonder zout op. Als ze koken, zo laag mogelijk door laten garen, ga na 60 minuten even proeven, het mag geen pap worden. Na het koken zout toevoegen en in het water laten afkoelen.

struikje broccoli even de kook erover, maar niet rauw! zout erbij
handje rucola
5 tomaatjes, doormidden gesneden
flink stuk chorizo in plakjes
balsamico azijn
peper 
lekker brood met roomboter
eventueel piccalilly

Bak de plakjes chorizo in een scheutje olijfolie knapperig, neem uit de pan.
Bak de tomaatjes op de snijkant tot ze zacht zijn van binnen(even duwen)
Leg intussen de rucola op de borden, daarop de bonen en chorizo. Verdeel de broccoli over de borden en leg de warme tomaatjes er bij. Lepel wat balsamico over het bakvet in de pan en laat warm worden. Dit gaat erg spetten!
Roer goed en verdeel de warme dressing over de borden.
Biertje erbij.. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten