vrijdag 3 juni 2016

Dahwood Basha

Heerlijke Arabische balletjes met rijst en tomaten
2 personen
300 g hoh gehakt
1 rode ui zeer fijn gesnipperd
1/2 tl kaneel
1/2 tl nootmuskaat
1/2 tl kruidnagelpoeder
Of minder of meer naar gelang je smaak
Peper en zout
Potje pijnboompitten
Olijfolie
6 tasty tom tomaten of 4 trostomaten
Half bosje peterselie zeer fijn gehakt

Meng het gehakt met de kruiden, de ui en het grootste deel van de peterselie . Voeg peper en zout toe en maak er balletjes van. Niet te klein. Rol ze door de fijngehakte pijnboompitten  druk goed aan. Laat in de koelkast staan tot gebruik.
Kook rijst met een kippenbouillonblokje en de rest van de peterselie.
Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant in de koekenpan. Bak tot ze wat zachter zijn en lekker bruin. Bak ook de balletjes in wat olie. Niet te heet anders verbranden de pijnboompitten.
Serveer alles op een bord en eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten