zaterdag 11 juni 2016

Jambalaya

Moet altijd meteen denken aan het liedje van de Carpenters als ik Jambalaya kook.

1 grote pan met dikke bodem

150 gr Arborio rijst
1/2 chorizoworst, plakjes in kwarten
100 gr hamblokjes
2 stengels bleekselderij in boogjes
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook
2 handen platte peterselie gehakt
1 blik gepelde tomaten
1 groene en 1 rode peper
1 kippenbouillonblokje
water
gemalen peper
1 gele paprika-was ik vergeten-
olie om in te bakken
scheutje tabasco

Bak ui en knoflook in de olie glazig, voeg de chorizo toe en bak tot het vet er uitloopt. Voeg de ham,  de rijst en de pepers toe en laat even meebakken. Dan de selderij en paprika erbij, de tomaten uit blik en de peterselie. Zet wat water op in de waterkoker. Gooi een bouillonblokje in de pan en schenk er zoveel water bij dat alles onderstaat. Druppel er wat tabasco in.Breng aan de kook en laat met de deksel schuin 30 minuten zachtjes pruttelen. Proef op zout en peper en proef vooral of de rijst gaar is. Laat 5 minuten staan en serveer met een lekker biertje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten