woensdag 8 juni 2016

Risotto met pangasius

Heerlijke risotto met een eenvoudig gebakken visje

175 arboriorijst
500 ml kippenbouillon ( ik had een pot van De Kleinste Soepfabriek gekocht. )
2 stengels bleekselderij
1 ui of 2 sjalotten
2 wortels
Gezouten boter
Parmezaanse kaas geraspt
Peper uit de molen
Scheut droge witte wijn ik nam Pinot Grigrio
2 pangasius filets
1 citroen
Naar smaak wat pesto

Bak de boogjes selderij plakjes wortel en stukjes ui in een royale klont boter glazig in 15 minuten.
Doe de rijst erbij en roer goed. Dan afblussen met een forse scheut witte wijn. Roeren.
Een soeplepel hete bouillon erbij roeren en zo verder tot de bouillon op is en de rijst gaar. Dat duurt 15 a 20 minuten .
Bak ondertussen de panga's in zoute boter lichtbruin en gaar.
Roer een handje kaas en sap van een halve citroen door de risotto.
Serveer met wat pesto en extra citroen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten