vrijdag 31 mei 2013

de lekkerste patat ever!


Controleer vóór je gaat bakken of de temperatuur van je friteuse wel klopt met wat hij aangeeft. Meestal wijkt die wat af.Schrijf op wat de échte temperatuur is en hang dit briefje ergens op.

Koop licht kruimige aardappels, Frieslanders bijvoorbeeld.
Met nieuwe aardappels krijg je een wat minder resultaat, omdat ze gauw verbranden en bitter worden.
Gebruik om te bakken zonnebloemolie of frituurolie

Verwarm de friteuse voor op 150gr.
Schil de aardappels, was ze, snijd ze in dikke plakken en daarna in dikke frieten(ze krimpen in het hete vet)
Was de frieten en droog ze in een schone theedoek.
Bak deze rauwe frieten 7 minuten op 150gr en hang ze daarna in het mandje boven de olie.
Zet de frituurpan op 175gr
Laat het mandje voorzichtig in de olie zakken en
BAK DE PATAT AL OMSCHUDDEND Dit is cruciaal voor de knapperigheid
ga dus niet weg of met je telefoon prutsen, maar haal het mandje omhoog, schud en laat weer zakken, tot de frieten lekker bruin zijn.Dit duurt ongeveer 4 minuten.
Doe ze in een kom met keukenpapier en schud ze om.
Haal het papier weg en serveer de patat met mayonaise en Maldonzout of zeezout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten