zaterdag 1 juni 2013

3 variaties op bietensalade

bietjes-haringsalade (lunch- of voorgerecht)

4 nieuwe haringen zonder uitjes
2 kleine bietjes, 40 minuten koken met zout, afspoelen met koud water,pellen
1 klein potje zure room of crème fraiche
handje bieslook
1/2 granny smith appel
peper, zout, citroen

snijd de appel in kleine reepjes, bedruppel met citroen
snijd de gekookte bietjes in kleine blokjes
snijd de haring in blokjes
snijd de bieslook fijn
roer de room los
maak 2 bordjes op met een stapeltje salade, room bovenop, draai peper erover en wat zoutvlokjes
serveer met brood of toast

vegabietjessalade (voorgerecht)

2 grote bietjes of oerbietjes 1 uur met zout koken, afspoelen met koud water, pellen.
1/2 pakje échte feta in blokjes of kruimels
1 kleine rode ui, flinterdun gesneden
1 klein plukje platte peterselie, fijn gehakt
hussel de ingrediënten door elkaar, sliert olijfolie en kneepje honing erover en een draai uit de pepermolen

bietjes met sinaasappel 

2 bietjes 40 minuten koken, afspoelen met koud water, pellen
handje bieslook snipperen
6 spekplakjes uitbakken en uitlekken op keukenpapier
1 sinaasappel met mes schillen tot er ook geen wit meer aan zit, in plakken snijden
handje walnoten roosteren in koekenpan, grove stukjes
honing-mosterd dressing: olijfolie losroeren met lepel mosterd, honing erdoor, proeven op zout en peper 
componeer salade:
1 bietjes
2 bieslook
3 spek
4 sinaasappel
5 noten
6 dressing 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten