woensdag 5 juni 2013

zoetzure saus, bij varkensvlees,kip of garnalen en rijst






Ik had voor deze saus de restjes uit de groentenla gebruikt en de saus geserveerd bij gegrild buikspek van Bonte Bentheimer.www.bontebentheimer.nl/‎
Dat kun je bestellen bij www.okvlees.nl

1/2 rode en 1/2 groene paprika
4 rijpe tomaten
1 rode ui en 1 gele(gewone) ui in niet te kleine snippers
1 teen knoflook, gesnipperd
stuk verse gember, geraspt
1 jalapeno en 1 groene of rode peper, met of zonder pitjes
1/2 bos platte peterselie, grof gehakt
eetlepel tomaten puree
4 halve perziken op sap, met wat van het sap
1 flinke scheut chilisaus
1 eetlepel rodewijn azijn
1 kippenbouillonblokje

eerst de uien fruiten in een grote pan of wok, dan de pepers, knoflook, gember erbij.
Dan de tomaten, paprika en het fruit toevoegen en tot slot het vocht, de puree, de peterselie en het bouillonblokje erbij.
Laten pruttelen op laag vuur, ongeveer 30 à 40 minuten, tot de paprika gaar is en de saus een beetje dikker is geworden.
Serveer bij uitgebakken speklapjes, of voeg varkensvlees, garnalen of kip toe en laat mee pruttelen.
met rijst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten