zondag 9 juni 2013

' Thaise' kippensoep met rijsttimbaaltje

het allerlekkerste is zélf bouillon trekken:

koop een stuk soepkip bij de poelier en zet dat met koud water op, voeg er aan toe:
stengel bleekselderij, handje bladselderij(hoeft niet gesneden)
kleine winterpeen
kleine prei
vingergreep foelie
wat gekneusde peperkorrels
wat zout
alles in grove stukken snijden, wassen, opzetten, zachtjes laten koken
als je de kip makkelijk met een vork uit elkaar kunt trekken (na een uurtje of 2) is de bouillon klaar
zeef de soep, gooi de groente en kruiden weg en haal de kip van de botten. Trek of snijd in kleinere stukken en zet apart

later maak je de soep

doe het kippenvlees met ongeveer 1 liter bouillon en 1 à 1 1/2 kippenbouillonblokje in een pan of neem 1 liter heet water en los er 2 kippenbouillontabletten in op
voeg hier aan toe:
een eetlepel groene Thaise currypasta
2 kleine struiken paksoi of 1 grote, in repen
3 lente uitjes in ringetjes
1 bak oesterzwammen in smalle reepjes
wat gehakte peterselie en bladselderij

zet op en laat 10 minuten zachtjes koken
kook ondertussen rijst voor 2 personen, liefst pandangrijst, het moet een beetje kleven
als de rijst klaar is, pers je met een lepel een kleine beker vol rijst en keer die om in het midden van eenkom of bord en schep de soep eromheen




Geen opmerkingen:

Een reactie posten