zaterdag 22 juni 2013

Ratatouille Niçoise

ratatouille is een ideaal gerecht voor de zomer, omdat er dan een groot aanbod is van verse groente, vooral op de markt. Als je op vakantie bent in la France en je hebt geen idee wat je moet koken, liggen deze ingrediënten altijd in de supermarché. En het fijne is, dat je er wel 2 à 3 dagen mee kunt doen met 2 personen.Ik zie alleen dat ik 1 ingredient ben vergeten: de ui.

1 ui, gesnipperd
paar tenen knoflook uit de pers of in kleine stukjes
1 rode paprika in blokjes
1 grote of 2 kleine courgettes en aubergines met schil in blokjes
paar tomaten met schil in blokjes
lepeltje tomatenpuree
runderbouillonblokje
300 gram rundergehakt, van een goede slager
peper, zout
paar blaadjes rozemarijn en tijm fijngesneden
olijfolie

rul het gehakt met peper en zout in de olijfolie. Als je toch gehakt van de Appie hebt gehaald, zit je nu met een plas water in je pan (told you so)
Voeg de uien toe en laat zachtjes meebakken, voeg daarna de knoflook toe
laat bakken tot de uien er glazig uitzien
voeg alle groente en kruiden toe, de puree en het bouillonblokje
deksel op de pan. roeren heeft geen zin, want dan valt alles uit je pan
 
laat een tijdje smoren op laag vuur en ga dan eens roeren
Als het lekker begint te ruiken proef je of er genoeg zout en peper in zit en of de paprika gaar is
meestal duurt dat wel even, zeg een half uur à 3 kwartier
serveer het gerecht met rijst, pasta of brood
wat er over is, kun je de volgende dag serveren in wraps met zure room en geraspte kaas
of als pasta saus over spaghetti
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten