dinsdag 11 juni 2013

glutenvrije muesli

Ik zag in het kookprogramma van Bill Granger op 24kitchen( www.24kitchen.nl/‎ /)hoe hij zélf muesli maakte, ik dacht mmmm, lekker!
En toevallig waren bij de Tuinen (www.detuinen.nl) de ingrediënten 2 halen 1 betalen! Heb wel andere nootjes en vlokken gebruikt:

225 gram quinoa vlokken
1 hand bruine rauwe amandelen
1 hand rauwe hazelnoten
1 hand pompoenpitten
1 hand kokosreepjes/kokosflakes
1 hand zonnebloempitten

doe deze ingrediënten in een flinke bak en roer er 2 eetlepels arachideolie en een flink scheut lekkere honing door.
Zet in een voorverwarmde oven van 180 gr en kijk elke 10 minuten of het niet té bruin wordt en roer door. 
Bij mij ging het te hard op 180gr, dus heb ik na 15 minuten de oven temperatuur op 160gr gezet. Het was klaar na 20 minuten, maar misschien duurt het bij een andere oven langer.(30 minuten volgens het recept van Bill) 

snijd intussen een handjevol abrikozen in reepjes, meng er een klein zakje gedroogde cranberry's en een zakje gojibessen door.
Als de muesli is afgekoeld kun je de vruchtjes erdoor mengen.Doe in een grote afsluitbare pot of weckfles. Blijft 1 maand goed.


Bill Granger


Geen opmerkingen:

Een reactie posten