donderdag 13 juni 2013

kleine gegrilde paprika's met ham en kaas


Ik had het geluk dat ze op de markt kleine paprikaatjes hadden liggen, die erom vroegen gevuld te worden. Ze zijn fijn om te gebruiken, omdat ze veel sneller gaar zijn dan die grote paprika's en het is een ideaal tussendoortje of lunchhapje.







3 kleine rode paprika's
stukje Gruyère
wat plakjes rauwe ham, bv serrano- of parma ham
peper, zout, olijfolie
kleine ovenschaal

Verwarm de oven voor op 180 gr
 was de paprika's en snijd het kapje eraf
snijd de witte randjes die aan de binnenkant zitten eraf en verwijder de pitten
rasp de kaas grof
duw een plakje ham tegen de binnenkant van de paprika's en vul ze met de kaas
zet het kapje er weer op
wat peper erover, misschien een klein snufje zout
druppel wat olijfolie in het schaaltje en zet de paprika's er rechtop in. Misschien kun je ze steunen door er een propje aluminiumfolie tussen te proppen.
Zet in de oven, ongeveer 25 minuten, voel dan of de paprika's gaar zijn. Laat desnoods wat langer staan.
Meteen opeten met geroosterde zuurdesem boterham

Geen opmerkingen:

Een reactie posten