maandag 3 juni 2013

spaghetti met tomaat, geitenkaas en tuinbonen


een frisse voorjaarsmaaltijd

Als je verse tuinbonen neemt, reken dan op 1 1/2kilo voor 2 personen
diepvriestuinbonen:200gram voor 2 personen
5 Tasty Tom tomaten doormidden gesneden 
blaadjes basilicum naar smaak (neem zo'n plantje)
1 teen geperste knoflook
200 gram spaghetti
100 gram zachte geitenkaas(zo'n ronde plak)
olijfolie
peper en zout

meng de geitenkaas met olie, knoflook, basilicum en peper. 
zet even weg

dop de tuinbonen,een vervelende klus, maar de moeite waard
kook ze in gezouten water tot ze gaar zijn, kleintjes 5 minuten (proeven), grotere bonen moeten langer koken
of kook de diepvriesbonen zoals staat aangegeven

kook de spaghetti in ruim water met zout tot je een sliert met de hand kapot kunt knijpen, giet af. Bak de tomaatjes op de snijkant in een koekenpan met wat olijfolie
meng de tomaatjes, kaas en bonen door de spaghetti en bestrooi met extra peper en basilicum, en een sliertje olijfolie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten