donderdag 20 juni 2013

Huzarensalade

Tijdens de slag bij Waterloo hadden de huzaren blijkbaar tijd genoeg om even een salade in elkaar te flanzen...

Ik heb dit recept ooit eens uit de Allerhande geknipt en maak het regelmatig.
een lekkere salade, van te voren klaar te maken, smaakt heerlijk bij een paar blaadjes botersla en een paar sneden zuurdesembrood (met ROOMBOTER en geen margarine)

salade:
600 gram gladde aardappels, geschild en in stukjes
200 gram worteltjes, schoongemaakt en in plakjes
3 eieren, hardgekookt, in stukjes
een aantal zoetzure augurken in stukjes (naar smaak)
een aantal zilveruitjes door de helft (naar smaak)
1 sjalot, gesnipperd
250 gram corned beef uit een blik, in blokjes
1 grote Granny Smith appel, in stukjes

sausje:
3 eetlepels mayo
2 theelepels Zaanse mosterd
een flinke dot ketchup
peper
wat peterselie(de gekrulde variant)

Kook de aardappels met zout tot ze gaar zijn, kook daarna de wortelplakjes kort
meng de ingrediënten voor de salade in een grote kom
meng het sausje in een kleinere kom en schep door de salade
proef op zout, zuur en peper, gooi eventueel wat vocht uit het augurkenpotje door de salade
bestrooi met wat peterselie en laat even in de koelkast op smaak komen.
Haal voor gebruik uit de koelkast, op kamertemperatuur is deze salade het lekkerst.
serveer met bladen botersla, brood en roomboter




Geen opmerkingen:

Een reactie posten