vrijdag 14 juni 2013

pizza met spinazie en tomaatjes

als je het jezelf makkelijk wilt maken, koop je kant-en-klaar pizzadeeg.Ook heel lekker en geen gedoe.
voor 2 personen of 1 met grote honger

pizzadeeg:
300 gr bloem
5 gr droge gist
5 gr zout
snufje suiker

± 2 dl lauwwarm water
sliertje olijfolie

roer de droge ingrediënten door elkaar en voeg dan water en olijfolie toe 
kneed even stevig door en zet dan weg in een kom in een plastic(pedaalemmer)zak
Laat rijzen tot het deeg verdubbeld is (± 1 uur)

verwarm de oven voor op 250 gr

kneed even door
rol het deeg uit op een aanrecht bestrooid met bloem of semolina (=Italiaans griesmeel)
leg op een groot bakblik en maak een randje

op de pizza:
1 potje 4 kazen pastasaus van AH op de bodem smeren
kerstomaatjes doormidden snijden
kleine zak spinazie in vergiet, 2 maal een waterkoker heet water erover gooien, uitknijpen, zout ,peper
1 bol mozzarella in stukjes gescheurd
handje pijnboompitten
peper, zout,parmezaanse kaas,paar blaadjes basilicum, sliert olijfolie
zet de pizza 10 minuten in de hete oven en zet dan nog even de grill erboven aan (blijf erbij!)
geen grill? dan ± 20 minuten in de oven


Geen opmerkingen:

Een reactie posten