dinsdag 4 juni 2013

perzikcrumble (van die onrijpe perziken die je niet op wilt eten...)

zo gaan de schaaltjes de oven in

en dit is het smakelijke resultaat
Nu had je perziken gekocht en die waren niet rijp en die wérden ook niet rijp. Wat doe je er mee? Je maakt er een heerlijke 
crumble van!







6 onrijpe perziken
een eetlepel rietsuiker
theelepel vanillesuiker
koekjesdeeg :
(bij mij ligt er altijd een klontje in de vriezer, als je onderstaand recept maakt, kun je er een paar keer mee doen)
85 gr bloem
75 gr boter, in blokjes
75 gr basterdsuiker
1 theelepel bakpoeder
vanillesuiker
kneed alles snel doorelkaar en leg even in de koelkast tot gebruik.

Haal de schil van de perziken af:
kook een waterkoker vol water en giet over de vruchten heen tot ze onder staan.Laat 2 minuten staan en spoel ze dan af onder koud water.Trek de velletjes eraf en snijd ze in stukjes, niet té klein.
Verdeel over 1 of 2 schaaltjes.
Verwarm de hetelucht oven voor op 175 gr, 10 minuten
Strooi de suiker en vanillesuiker over de perziken, kruimel er wat deeg overheen en zet 15 minuten in de oven. Kijk of het deeg niet te bruin is geworden, zet anders de oven op 160 gr. Laat nog 5 minuten bakken.
Serveer met vanillevla, crème fraiche of ijs.

1 opmerking:

  1. het geheel wordt wel een beetje zompig, doordat de perziken zoveel vocht loslaten...

    BeantwoordenVerwijderen