vrijdag 7 juni 2013

lemoncurd, speciaal voor Lea

het recept heb ik jaren geleden eens van de site van Delia Smith gehaald,www.deliaonline.com
ik maak het al jaren en het smaakt heerlijk op  knäckebröd en crackers.

respectievelijk voor 3 potjes, 2 potjes en 1 potje

geraspte schil en sap van 4 / 3 / of 2 citroenen
4 /3 /2 grote eieren, losgeklopt
350 /265 /175 gr kristalsuiker of rietsuiker
225 /170 / 112 gr roomboter
1 of 3/4 of 1/2 dessertlepel maïzena 

neem een pan die bij de hoeveelheid curd past.
Maak de potjes schoon met kokend water uit de waterkoker en droog ze ondersteboven op een theedoek, ook de dekseltjes
los de maïzena op in een klein beetje van het citroensap
snijd de boter in blokjes, voeg de eieren, suiker, citroenrasp en-sap toe
zet het vuur aan en ga meteen met een garde flink roeren.
Roer tot het geheel dikker gaat worden, dat duurt 7 à 8 minuten.
Zet het vuur zeer laag en laat al roerend 1 minuut doorkoken.
Giet de curd in de potjes en gebruik hierbij een siliconen pannenlikker.(die van de Hema is top)
draai de deksel erop en laat afkoelen. Plak een etiket en bewaar in de koelkast.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten