Ik was eens op bezoek bij de stadsboerderij "Uit je eigen stad", www.uitjeeigenstad.nl
waar ze groenten, kruiden etc verbouwen in hartje Rotterdam. Ze waren ook net begonnen shiitake te kweken en daar kreeg ik gratis een zakje van mee.
Ik maakte er een omelet mee, die verbluffend lekker smaakte.
De truc van een lekkere omelet: niet kloppen maar losroeren, niet van te voren zout toevoegen en de pan heen en weer bewegen, zodat de omelet snel en gelijkmatig gaar wordt.
voor 2 personen
5 biologische of scharrel eieren
2 handjes shiitake paddestoelen
handje spekreepjes
1 sjalot
handje platte peterselie
vingergreepje nootmuskaat
peper en zout
klontje roomboter
spekjes zachtjes uitbakken met gesnipperde sjalot in de boter
shiitakes afvegen en in reepjes snijden
peterselie fijnhakken
eieren losroeren met peper en nootmuskaat
paddestoelen aan spek toevoegen, even meebakken
eieren met peterselie erbij, pan bewegen tot de omelet bijn droog is
klap de omelet dubbel in de pan en serveer met zuurdesembrood liefst van http://www.vlaamschbroodhuys.nl/
verkopen ze ook bij" Uit je eigen stad"
en zoute boter
Geen opmerkingen:
Een reactie posten