donderdag 6 juni 2013

salade met gegrilde geitenkaas, lekker buiten eten!

een heerlijke, voedzame salade, een maaltijd op zich.

zakje gemengde salade, of een zak wilde rucola van de markt, of een krop Romaine sla, alles behalve botersla of icebergsla smaakt hier lekker bij

een oude zuurdesem of andere boterham
plakjes ontbijtspek, 4 per persoon
handje pijnboompitten, in droge koekenpan geroosterd.
twee plakjes zachte geitenkaas, niet met honing, wel met zo'n rond korstje eromheen (meestal bij de kaasboer verkrijgbaar)
wat semi-zongedroogde tomaatjes op olie, of wat verse tomaatjes(Tasty Tom)
honing-mosterd dressing :1 eetlepel mosterd losroeren met olijfolie en wat citroensap, honing, peper en event. zout erdoor

sla in reepjes scheuren, wassen, drogen en verdelen over 2 borden
verhit de grill op de hoogste stand
breek de boterham in blokjes en druppel er olijfolie overheen
rooster de pijnboompitten en daarna de spekreepjes
veeg de pan schoon en bak de broodblokjes bruin
leg de plakjes kaas op een anti-aanbakmatje of bakpapier, druppel wat olijfolie erover en zet onder de grill tot de bovenkant mooi bruin is
strooi de pitjes over de sla, de spekreepjes en broodblokjes, hier en daar een tomaatje en tot slot haal je met een spatel de kaas van het papier en leg het op de salade
verdeel de dressing erover , serveer met wat brood en een fris biertje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten