zondag 27 oktober 2013

ovenschotel van Ainsley Harriot met pasta, spinazie en tomaat

Ik heb 3 kookboeken van Ainsley Harriot, een engelse tv kok, die Ready Steady Cook presenteerde.www.ainsley-harriott.com
Mijn meest gebruikte boek is Koken voor familie en vrienden en daar komt dit recept uit. Ik heb het al heel vaak gemaakt, maar vandaag -uit luiheid- niet met zelfgemaakte kaassaus.

200 gram spiraaltjes pasta, gekookt
2 tomaten, ontveld en in stukjes (even in kokend water houden en dan onder de koude kraan)
1 pakje Castello blauwe kaas
1 klein kuipje mascarpone
1 zak van 300 gram spinazie
Panko (Japans broodkruim)
olijfolie
peper en zout
parmezaanse kaas
ketchup, voor erbij

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Giet 2 maal een volle waterkoker met heet water over de spinazie (in een vergiet doen) en snijd klein. Bestrooi met wat zout
Roer bijna alle blauwe kaas en de helft van de mascarpone door de pasta, evenals de tomaten en de spinazie.
Bestrooi met panko en parmezaanse kaas en een sliert olijfolie.
Bak 40 minuten in de oven en eet met ketchup. Boordevol anti-oxidanten!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten