zaterdag 5 oktober 2013

Zoete courgettetaart

Als ik het woord courgettetaart lees, moet ik altijd denken aan het liedje "Zurebommentaart" uit Sesamstraat. Die taart smaakte verschrikkelijk, deze taart is heerlijk. Ik kreeg het recept jaren geleden van een moeder van de kleuterschool waar de kinderen op zaten.

150 gr blanke hazelnoten, geroosterd in een droge koekenpan
1 courgette van 350 gr geschild en geraspt (grove rasp)
200 gr zachte boter
250 gr bruine basterdsuiker
1 theelepel koek- of speculaas kruiden, gebruik een officieel maatschepje.
mespunt zout
3 eieren
250 gr zelfrijzend bakmeel
poedersuiker
Maal de hazelnoten fijn in een foodprocessor. Weeg alle ingrediënten af en zet ze onder handbereik. Verwarm de oven voor op 175 gr. Vet een springvorm in met een doorsnede van 24 cm, beleg de bodem met bankpapier en bestuif de rand met bloem. Zet een kopje klaar om de eieren in te breken.
Neem een grote kom en doe daar de zachte boter in, de kruiden, het zout en de suiker. Mix goed tot de massa luchtig is. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor,  breek ze eerst in een kopje. Als je p.o. een bedorven ei in je beslag kiepert kan je alles weggooien. Meng voorzichtig met een spatel de hazelnoten, de courgette en het bakmeel door het beslag.  Schep het beslag in de vorm en laat hem bakken tot een satépen er droog uitkomt. Bij mij was dat na een uur bij jou kan dat langer duren
Laat afkoelen en serveer met poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten